NIMBUS Tender 9

Walkaround

Data

  • Tillverkare NIMBUS
  • Modell Tender 9
  • Båttyp Walkaround
  • Längd (m) 9,35
  • Bredd (m) 2,95
  • Vikt (kg) 2800
  • Max personer (st) 8
  • Kojplatser (st) 2
  • Rek motor (hk) 300 - 350

Om NIMBUS Tender 9

T9 är första modellen av tre i den nya Tenderserien som är Nimbus nytolkning av de populära Novabåtarna som introducerades 1991. Nimbus Nova serien har sedan dess producerats i drygt 2300 exemplar fram till idag, där bland annat försäljningssuccén 26 Nova och prisvinnande R-serien med 230R, 250R och 300R ingår.

- Det är en stor uppgift att ta sig an att förnya en serie som varit så framgångsrik och som är så starkt förknippad med Nimbus DNA och varumärke. Det har verkligen genomsyrat projektet i alla delar och beslut oavsett om det gäller konceptdesign, konstruktion, funktionalitet, utseende eller på detaljnivå. Alla involverade har arbetat med siktet ställt på att T9 skall bli den bästa tänkbara produkten och därmed en värdig efterträdare till Nova, säger Joacim Gustavsson, Chefsdesigner på Nimbus Boats Sweden AB.

T9 är en 9 meters dagstursbåt avsedd att klara alla typer av dagliga sociala aktiviteter, transporter, vattensporter och lek med stora möjligheter till individuella anpassningar.

I likhet med W9 kan T9:an bestyckas med utombordare eller inombordare. Akterdäcket kan utrustas med rak aktersoffa som ger extra stort utrymme för last eller maximal rörelsefrihet. Alternativt en u-soffa med plats för 5 personer som enkelt konverteras till solbädd. Möjlighet till ”wet bar” bakom förarplats med handfat och kokmöjlighet. Modulen fungerar också som stöd under färd eller i hamnläge. Båten kan fås med tre olika kapell-lösningar - hamnkapell, kapellhytt eller i T-top utförande med stort öppningsbart tak. Förarplatsen, med plats för två personer, har samma ”look-n-feel” som W9 och kan utrustas med en stor 16” plotter eller två stycken 12” plottrar. På fördäck finns en stor lastlucka med access ner till förruffen. På fördäcket erbjuds en ”soldivan” som skapar en extra sittyta med plats för 4 personer med bord.

Ett smart sätt att utnyttja ytorna på akterdäck är extradynor som placeras på relingen och ger extra sittplatser i kombination med ett mer ombonat intryck. Under däck finns en stor koj för två personer med integrerad ventilation, goda stuvutrymmen och separat toalett med handfat.

- T9:an är lite av en kameleont och kan anpassa sig till det mesta. Till exempel transporter till och från sommarstället under större delen av året, komplement till en större båt, dykning, vattensporter, havsfiske, övernattning eller sociala aktiviteter ombord med familj och vänner. Fördelen är att vi redan i designprocessen tagit hänsyn till att båten skall klara flera olika användningsområden och det gör att det finns stora valmöjligheter att utrusta båten beroende på den skall användas till, säger Jonas Göthberg, Kommersiell Direktör,

T9 bygger på samma välbalanserade stegade skrov som W9. Båten har låg planingströskel och marschfart registret ligger mellan 20-35 knop med en maxfart på +40 knop.Till salu

Inga annonser

Försäkring

Följande bolag hjälper dig gärna att försäkra din båt.


Finansiering

Följande bolag hjälper dig gärna att finansiera ditt båtköp.


Prisstatistik

Försäljningsår Årsmodell Skick Pris Motor

Ägarnas kommentarer ()


Ägarnas egna bilder ()

Hitta en återförsäljare

Som är medlemmar i Sweboat


Passande tillbehör

Ett blått nyhetsbrev

Få nyhetsbrev med alla nya annonser

Ange din epostadress nedan så får du varje kväll eller fredag eftermiddag ett epostmeddelande med alla annonser som lagts in under dagen. Du kan enkelt avsluta din prenumeration när du själv vill.