TG 7.9 King Cruiser

Data

  • Tillverkare: TG
  • Modell: 7.9 King Cruiser
  • Båttyp: Kabin
  • Årsmodeller: 2020
  • Längd (m):7,80
  • Bredd (m):2,60
  • Max personer (st):10
  • Kojplatser (st): 2 - 2
  • Rek motor(hk): 250

Om TG 7.9 King Cruiser

Planeringen av den nya båten startade 2015 efter att TG-6.9 lanserats. Efter att vi samlat nogrann feedback av ägare till 7200 och våra återförsäljare, startades byggandet av den nya modellen år 2017. Sommar och höst 2018 gick helt och hållet till att testköra den nya modellen. Första seriebåten blev klar sommaren 2019 och är nu under slutfasen på testkörningen. Båten har ett helt nyt skrov som är lite längre och bredare än TG-7200. Den enorma hytten är kanske den största egenskap som skiljer båten direkt vid första ögonkastet, i jämförelse med konkurenterna.

Produktionen av skrov i Jakobstad och inredning av båten i Borgå startar före vintern. En dryg halvårs produktion finns tillsalu så de som är ute i god tid kommer få båt till nästa sommar, pris uppskattning på 50-60.000 euro för standard båt. Motor och extarutrustning tillkommer. Vi testar också en specialversion TG-7.9 KINGCruiser med möjlighet till större motor för dom som söker marschfart på 35 knop eller då en toppfart på närmare 40 knop inte räcker. Specialversionen kommer först till försäljning ett år senare alltså 2021 och uppskattas kosta ca 12.000 euro mera änn standard båten, mera detaljer senare.

Som vanligt i en ny TG finns det många finslipade lösningar och utfunderade detaljer som gör livet ombord trevligare, säkrare och lämpligare. Trevliga nyheter jämfört med 7200 är nog den stora takluckan som maximerar känslan av en öppen båt. Framdörren är mycket lättare att använda och TG-7.9 har stor bak skjutdörr (både på bredden och höjden) så man lätt kommer ut till det nya lägre bakdäcket. Man sitter t.o.m. fem personer på bakdäcket med ett litet bord och njuter av t.ex en skön kaffestund i hamnen. Andra förändringar efter feedback av kunder till 7200 är att soffgruppen är upphöjd så att alla har en fantastisk utsikt och dessutom finns det 8 sittplatser i soffan med gott rum för fötterna. Så totalt 10 sittplatser i hytten. Den nya modellen är även första TGn som man kan få med elektrisk vatten wc, alltså endast en knapp tryckning vid spolning. Speciellt i Sverige har man länge önskat elektriskt ankarspel, vilket nu också finns att få som tilläggsutrustning. Många som provsuttit TG 6.9 har även önskat en mera ergonomisk körplats så nu har 7.9 fått från lillasysters 6.9 en körplats nästan i mitten av båten som ytterligare finslipats på de sista centimetrarna för maximal komfort. På nya 7.9 kan man stå från förarplatsen och se ut från takluckan, alltså man står högre upp i förhållande till taket än på 7200. Då vi dessutom lämnat bullerljudet som kommer från framskåpen på 7200 i vågor och grov sjö bakom oss, tror vi att vi förbättrat och uppfyllt de önskemål vi fått från kunder som feedback på TG 7000-7200 under de 32 år båtarna varit i användning.

Det är en styrka att vara ett litet familjeföretag då all feedback från över 30 år fortfarande finns tillgänglig. Själv har jag kört tio sommrar med 7200 och Yamaha 115 med familjen. Jag har även varit med och byggt, som första båtprojekt, just TG-7200 KingCruiser med min far Tage åren 1998-99. Så nu har jag 2018-19 gjort om allt igen, så nya 8. generationen av TG 7.9 KINGCruiser är min 20- års jubileumsbåt till Er, Frese Gustafson designer och konstuktör.

Prisstatistik

Försäljningsår Årsmodell Skick Pris Motor
Normalt skick
Under normalt skick, kan kräva reparation
Ej körbart skick

Ägarnas kommentarer

Ägarnas egna bilder

Mer information

Läs mer här